Langs de Pontstraat in Deurle, en op een kwartier rijden van het centrum van Gent duikt plots na enkele bochten en tussen enkele mooie villas een prachtig etablissement op.

Auberge du Pêcheur is waarschijnlijk gelegen in één van de mooiste plekken rond de Leiestreek, met een prachtig zicht op een landschap dat niet enkel op schilderdoek bestaat. Auberge du Pêcheur is niet zo oud als het Leielandschap maar is er intussen wel deel van gaan uitmaken.

Er zijn sinds 1924 veel gasten verwelkomd in de Pêcheur. In dat jaar opende de familie De Clercq aan de Leie een lekker pannenkoekenhuis. Boven waren vier gastenkamers die men verhuurden aan voorbijgangers en de zaak werd in een mum van tijd een geliefkoosde ontmoetingsplaats, niet alleen voor kunstenaars die aan de Leie inspiratie vonden maar ook onder de lokale bevolking.

In 1960 begon er echter een nieuw hoofdstuk. Het succes deed het oorspronkelijke gebouw in zijn voegen kraken en met de bouw van een nieuwe vleugel werd daar een mouw aan gepast, tot de grondige renovatie van 1986. Sindsdien is er eigenlijk aan de sfeer van het hoofdgebouw niet meer geraakt. In drie, intussen grondig verbouwde, villa’s naast het oorspronkelijke gebouw werden zestien kamers ingericht in de vertrouwde stijl van de Auberge. De combinatie met vergader- en seminariezalen bleek een schot in de roos omdat het de privacy garandeert van organisaties die ze in zijn geheel willen afhuren.

Wanneer we buiten op het terras lopen worden we aangenaam verrast door een mooie rode gigantische bulldog, een impressionant sculptuur van de Oostendse kunstenaar William Sweetlove. De klanten herkennen op deze manier op een heel innovatieve manier de locatie, dit vooral wanneer je fotos via sociale media ziet circuleren over Auberge du Pêcheur.

Het etablissement heeft naast een hotel ook een brasserie waar dagelijkse verse en lekkere seizoengerechten worden geserveerd. Leuk om te weten is dat de brasserie recent een volledige renovatie achter de rug heeft, en dat resultaat mag gezien worden! Vanaf nu kan men dus weer terecht in de brasserie dit met een nieuw interieur samen met een aangenaam decor voor een moment van onthaasting, tijdens een drukke dag of om 's avonds ontspannen na te praten.

Door even binnen te spieken in het hotel, ontdekken we dat de hotelkamers sfeervol en uniek zijn ingericht en je merkt duidelijk dat het personeel oog voor detalle en luxe heeft. Eigenlijk overnacht u niet op het hotel, maar u logeert in Auberge du Pêcheur.

Uit het verhaal van de vier gebouwen, op een steenworp van elkaar, leren we dat Auberge du Pêcheur tot wel 32 stijlvolle hotelkamers heeft ingericht! Tijdens deze grondige verbouwing was het voor de eigenaars geen optie om de authenticiteit van het hoofdgebouw te veranderen of wijzigen of aan de villa’s. De architect heeft daarentegen wel optimaal gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte, immers geen enkele kamer is hetzelfde. Alleen hun hedendaags comfort en hun geraffineerde inrichting, uitgevoerd door interieurarchitecte Marie-France Stadsbader, in samenwerking met Flamant Home Interiors, hebben ze gemeen.

Alle kamers zijn dus stijlvol en eigentijds ingericht. Ze beschikken over een badkamer, televisie en gratis WiFi. Het onderscheid is vooral gebaseerd op de beschikbare ruimte. Door de sfeer van de gebouwen en de inrichting heb je echter nooit het gevoel in een hotel te verblijven maar voel je je gewoon thuis in Auberge du Pêcheur.

Daarnaast zijn er ook feestzalen voor trouw- of andere plechtigheden en voor de zakelijke wereld zijn er enkele imposante vergaderzalen met alles er op en eraan.

Als je dus Auberge du Pêcheur bezoekt, neem dan zeker de tijd om te genieten van de landelijke rust, van lekker verfijnd eten en drinken, of het perfecte feest met vrienden, familie of gasten, kortom met een stijlvolle bediening in een authentiek decor zorgt Auberge du Pêcheur voor de ultieme dining & staying experience.


Bedrijfsgegevens