Ergens verborgen in Nazareth in een oase van rust is Henk Coudenys te vinden, bioloog van opleiding, schrijver in het hart. Hij schrijft over verschillende thema’s die telkens terugverwijzen naar zijn ongebreidelde interesse voor psychologie. Daarnaast heeft hij ook al verschillende jeugd- en kinderboeken geschreven. Hij geeft zijn boeken zelf uit omdat hij in het verleden merkte hoe moeilijk het kan zijn om een boek gepubliceerd te krijgen. Hij richtte zelfs een origineel geschenkidee op: de sprookjesabonnementen.

Henk vindt zijn inspiratie overal: een leuke ontmoeting, een enthousiaste kat die over tafel springt… Alles kan een aanleiding zijn om een idee in zijn hoofd te krijgen voor een nieuw kinderboek. Zo ontstond het jeugdverhaal ‘Gruweleik’ als een woordspeling op het woord ‘gruwelijk’. Dat zorgt ervoor dat hij telkens met meerdere verhalen en ideeën tegelijkertijd bezig is. De focus op één boek per keer is voor hem niet mogelijk. Hij schrijft liever een paar uurtjes aan een stuk aan een verhaal om het vervolgens te kunnen laten rusten en de ideeën te laten pruttelen. Schrijven zit hem dan ook volledig in het bloed, het moet er gewoon uit.

Om al zijn verhalen een oor te kunnen bieden, heeft hij het origineel concept ‘sprookjesabonnement’ opgericht. Gedurende tien weken kan je iemand een sprookjesabonnement cadeau doen. Elke week verzorgt Henk een nieuw, origineel sprookje dat je via de post in je brievenbus ontvangt.

Eén van zijn bekendste jeugdverhalen is ‘De opstand van krielkip’, een kippenverhaal dat zich afspeelt op de Zonnekouter (een bioboerderij in Machelen). Het wordt verkocht ten voordele van v.z.w. Land-in-zicht. Marc De Bel verzorgde het positief-beladen voorwoord vol lof over de kippen in het verhaal. Henk schreef ook de kinderboeken ‘De Paaskip’ en ‘De GYX’. ‘De Paaskip’ werd versierd met tekeningen van Pascale Vervenne.

Naast kinderboeken schrijft Henk Coudenys filosofische en psychologische werken. Zo is hij in het bijzonder geïnteresseerd in reïncarnatiepsychologie. Het vormt een rode draad tussen verschillende werken waarin hij bijvoorbeeld schrijft over ‘Autisme en Vorige Levens’, ‘Hoogsensitief – Anders Bekeken’, en een driedelige handleiding tot de Karmische Psychologie die een evenwicht wil vinden tussen de traditionele analytische psychologie en reïncarnatiepsychologie. Het boekje ‘Wat gebeurt er als ik dood ga?’ focust zich specifiek op vragen die kinderen stellen over de dood en bevat ook stukken over reïncarnatie.

Henk Coudenys’ Boeken zijn te vinden via bol.com en kunnen in alle reguliere boekhandels besteld worden. Een uitgebreide beschrijving per boek is ook te vinden via zijn persoonlijke website www.henkcoudenys.be.


Bedrijfsgegevens