Wim de Prez (Aalst 1962) is een kunstenaar, gevestigd in Sint-Martens-Latem, bekend voor zijn unieke, kleurrijke en vaak ironische stijl. In zijn schilderijen en beeldhouwwerken stelt hij vragen over het schoonheidsideaal en legt hij linken tussen kunst en wetenschap. Hij gebruikt moderne technologie (3D-software, 3D-printers, etc.) om zijn sculpturen tot leven te brengen. Hij houdt zich voor een groot deel bezig met op maakt gemaakte projecten in de vorm van sculpturen, schilderwerken en alles ertussen. Zo maakte hij reeds een vijf meter hoge klarinet, een waterfontein en een levensgrote golfer, allemaal in zijn eigen unieke stijl.

Hij studeerde af als ingenieur en na zijn werkervaring in de textielindustrie en bij Unilever, besloot hij zich uitsluitend op zijn creativiteit toe te leggen. Het begon bij gewoon schilderwerk en evolueerde naar kunst op bestelling in de vorm van muurschilderingen en trompe l’oeils.
In 2008 breekt een nieuw hoofdstuk aan. Wim De Prez stelt zijn eerste eigenzinnige werken voor. In zijn eerste tentoonstelling presenteert Wim De Prez een levende, vibrerende kunst en een aanval op de zintuigen. De toeschouwer wordt overweldigd door de gedurfde kleuren en de vrije vorm.

In 2010 Wim de Prez zet de volgende stap in zijn zoektocht. Hij laat zijn tweedimensionele beelden tot leven komen in kleurrijke beeldhouwwerken. De sculpturen zijn gefantaseerde beesten die soms doen denken aan vogels of andere dieren, maar eigenlijk gewoon het concrete resultaat zijn van De Prez zijn ongebonden fantasie. In de jaren die volgen worden de beelden wilder en gedurfder, groter, maar ook kleiner.

Inhoudelijk stelt Wim de Prez vragen over het schoonheidsideaal, dat ons wordt opgedrongen. Wat is schoonheid Hebben we die normen zelf gemaakt, of is het enkel Biologie? Wie zegt dat ik geen twee verschillende sokken kan dragen? In recenter werk legt de kunstenaar verbanden tussen kunst en wetenschap. Hij zoekt inspiratie in de kwantummechanica en fysica.

Op Donderdag 16 maart 2017 vertelde Wim De Prez over kunst en wetenschap in zijn werk. De presentatie was om 20.00 uur in Casa 93 Golflaan 93 Sint-Martens-Latem.


Bedrijfsgegevens