Help

Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kan ik me registreren bij Burenonline?

Registratie is heel eenvoudig. Ga naar de registratie pagina en vul je gegevens in.

Ik woon niet in de buurt waarvoor ik een uitnodiging heb ontvangen. Wat nu?

Burenonline maakt het vrienden en familie gemakkelijk om zich aan te sluiten, ongeacht de woonplaats. Indien u een uitnodiging heeft ontvangen van een vriend maar in een andere buurt woont dan kan u gewoon op het registratie formulier de juiste postcode invullen en uw buurt kiezen.

Ik heb een ongeldige uitnodiging ontvangen?

Indien je een uitnodiging hebt ontvangen en de link niet meer geldig is, dan kan je gewoon zelf een account aanmaken zonder uitnodiging via de registratie pagina.

Burenonline is niet beschikbaar in mijn omgeving?

Het is inderdaad zo dat we nog niet alle buurten op kaart hebben. We werken hard om uw buurt zo snel mogelijk ter beschikking te stellen.

Hoe worden buurten gemaakt bij Burenonline?

Buurten worden handmatig gemaakt door de beheerders van de website. Indien uw buurt echter nog niet aanwezig is, dan kan u als eerste deze zelf aanmaken of u kan een mail versturen met de vraag om de buurt te maken.

Zijn er richtlijnen die men moet respecteren?

Ja, buren met elkaar online laten communiceren is op zich een grote uitdaging, vooral wat betreft het streven naar beleefdheid en online professioneel gedrag. We vragen dus om onze richtlijnen zo goed mogelijk te volgen.

Kan ik zelf een naam kiezen voor mijn buurt?

Nee, buurten hebben allemaal een officiële naam. Wanneer u de postcode invult zal er een lijst van buurten in die omgeving beschikbaar zijn. U kan dan kiezen in welke buurt u specifiek woont.

Kan ik de grenzen van mijn buurt wijzigen?

In de meeste gevallen proberen we te voorkomen dat er drastische wijzigingen worden gemaakt aan grenzen van buurten op kaarten. Langs de andere kant willen willen we wel datde grenzen juist zijn. Mocht u iets opmerken dat niet juist is of de grens van een buurt op een andere plaats ligt, laat ons dan gerust iets weten.

Ik ben mijn wachtwoord verloren, wat nu?

Je kan je wachtwoord op een eenvoudige manier opvragen via de verloren wachtwoord pagina.

Hoe kan ik mijn adres vinden op de Google kaart?

Normaal gezien zou de kaart zich automatisch moeten centreren op uw straat. Mocht dit niet het geval zijn, laat ons dan gerust iets weten zodat we de kaart kunnen aanpassen.

Wat is het verschil tussen een normaal bericht en een waarschuwing?

Een normaal bericht is een bericht dat zichtbaar is afhankelijk van uw keuze voor buren en de omgeving. Het bericht zal verschijnen op de algemene hoofdpagina. Een waarschuwing is een belangrijk bericht dat enkel verstuurd wordt naar je buren van je buurt als een gewoon bericht, maar ook in vorm van SMS. Deze vorm van berichtgeving is enkel en alleen maar te gebruiken voor erg dringende en tijdsgebonden zaken zoals bv inbraken. Een waarschuwing zal bovendien in de rode kleur verschijnen in tegenstelling tot de gebruikelijke zwarte kleur. Om veiligheidsredenen is het aantal berichten in vorm van waarschuwing beperkt.

Kan ik mijn bericht wijzigen of verwijderen?

Dit is mogelijk. Klik op het pijltje onder het bericht en maak gebruik van de optie wijzigen of verwijderen.

Kan ik een bericht rapporteren?

Indien u een bericht opmerkt met grof taalgebruik of die niet aan de richtlijnen voldoen, dan kan u dit melden via de rapporteer optie. Klik onder het bericht op het pijltje en klik op rapporteren. U kan ook rapporteren aan uw lokale beheerder of stuur ons gerust een mail.

Werkt Burenonline op iPad en iPhone?

We hebben op dit ogenblik nog geen dedicated app voor de iPad of iPhone, maar de website is nog steeds zichtbaar en volledig aangepast om iPad of iPhone scherm te gebruiken. We werken ondertussen aan een dedicated app.

Hebben jullie een Facebook pagina?

Ja, dit is onze Facebook pagina. Liken please! :)

Ik heb nog meer vragen of wens meer informatie, met wie kan ik contact opnemen?

Je mag gerust een mail sturen naar info@burenonline.com