Deinze en fietsen, het is de Deinzenaar niet onbekend. Ook Dimitri van ViaVélo niet, die na vele jaren werken zin had in iets nieuws en iets actiefs waar hij zijn eigen ding kon doen.

Niets zo wendbaar als een fiets, dus startte hij in 2015 als fietskoerier in Deinze. Hij begon met kleine opdrachten maar groeide al snel toen hij merkte dat bedrijven zeer happig waren naar de diensten die een fietskoerier kon aanbieden.

Momenteel werkt hij met drie vaste koeriers die in de namiddag telkens door weer en wind klaarstaan om pakketten en leveringen rond te brengen in Deinze. Het hoofdkantoor bevindt zich op de Gaversesteenweg waar de koeriers en fietsen samenkomen.

De pakketten mogen tot 150 kg wegen, maar verder zijn alle soorten leveringen en zendingen een optie. Zo werken ze samen met verschillende vaste partners waaronder Stad Deinze en lokale bedrijven, maar ook brengen ze wekelijks fruitpakketten rond voor de Wassende Maan.

Daarnaast bezorgen ze zowel brieven, aangetekende zendingen als kleine boodschappen en werken ze dagelijks samen met GLS om lokaal te leveren. Ze gaan rond in Deinze en al zijn deelgemeenten, van Sint-Martens-Leerne tot Gottem.

Naar de toekomst toe hoopt Dimitri om nog meer lokale ondernemingen onder de arm te nemen en om meer samen te kunnen werken met andere fietskoerierdiensten in de nabije gemeenten.

Viavélo staat voor een duurzame distributie, CO2-neutrale aanpak en een betrouwbare service. Een van de hoofdwaarden is dan ook klantvriendelijkheid. Dimitri benadrukt hoe belangrijk een persoonlijke aanpak is voor de klant, het word je enkel in dankbaarheid afgenomen. Zo krijgen de fietskoeriers in de zomer vaak een verfrissend drankje na de levering en krijgen ze daarnaast af en toe een kleine attentie ter bedanking. En daarnaast vooral leuke ervaringen die hun harde inzet belonen.

Meer informatie kan u vinden via de website http://www.viavelo.be.


Bedrijfsgegevens