In het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem ligt het prachtige kunstcentrum Art Center HOres en Modus 8, een unieke ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers. Het kunstcentrum heeft een permanente collectie van kunstenaars die elk meester zijn in hun vak, schilderijen of sculpturen, glaskunst of unieke kunstvoorwerpen.

Niña Van den Bosch, zaakvoerster en drijvende kracht achter het open centrum was reeds van jongs af aan bewogen door kunst: ze groeide op in een inspirerende omgeving, letterlijk tussen de kunstwerken van haar ouders. Haar gevoel, passie en kennis van zaken spelen een belangrijke rol bij het samenstellen van de magnifieke kunstcollectie die ze bijeen bracht in de hedendaags ingerichte panden in de Latemstraat.

We staan een tijdje met open mond te bewonderen... en wanneer we moed verzamelen om enkele vragen te stellen, stelt Niña je met haar persoonlijke aanpak onmiddellijk gerust. Ze neemt de tijd om op een charmante en enthousiaste manier de galerij te introduceren. De meeste kunstwerken hebben verrassende verhalen, een belangrijk en interessant onderdeel voor wie een aankoop overweegt.

De kunstwerken komen niet alleen van Belgische bodem, het is een verzameling van internationale kunstenaars, van veelbelovend talent tot gevestigde namen.

Je vindt er werken van ondermeer de schilders als Corinne Boureau, Heinz Rabbow, René Tavares, beeldhouwers als Dirk De Keyzer, Le Maghien, Evert den Hartog en Kristo. Kunstenaars die plezier en positiviteit uitdrukken. Fantasierijke schilders, als Gisèle Vacca en Xaviéz, en kleurrijke en geometrische werken van Janosh, WILDS en Sabine Nielsen. Verder zijn er nog glaskunstenaars Andrej Jakab, Ana María Nava en Mark Leputa, en de fotograaf Thierry Van Vreckem. In totaal meer dan 33+ kunstenaars die samen met Niña een positieve boodschap de wereld insturen.

Niña vertelt ons dat het kunstcentrum een missie en een visie heeft en verwijst naar de naam van het centrum "HOres". Die is afgeleid van Horus, de Egyptische god van wijsheid, hemel, zon en maan. Horus symboliseert een oneindige levenscirkel waarvan niemand weet of die zal stoppen als de zon zou ophouden met op of onder gaan. Die oneindigheid speelt bij MOdus 8 een cruciale rol. Zelfs de letter 8 is afgeleid van het symbool van oneindigheid (∞) of zoals men in het Engels zegt, Infinity.

MOdus 8 is een nieuw concept waar interieur en exterieur samenkomen met kunst. Het pand ligt recht tegenover het kunstcentrum Art Center HOres. Je kan er moeilijk naast kijken, de prachtige buitenbeelden maken dat de locatie meteen opvalt. Bezoekers worden er verrast met unieke design ontwerpen in meubels, verlichting, tapijten, gordijnen. Op de benedenverdieping is er een akoestisch geoptimaliseerde zaal waar tot 50 mensen kunnen zitten voor bijvoorbeeld presentaties of lezingen over kunst.

De galerij zet aan tot nadenken en brengt mensen in contact. Kunst met een boodschap waarbij eenheid en respect stille boodschappers zijn in tijden van onrust.

Nina Van den Bosch wil ijveren voor vrouwen die het slachtoffer zijn van hun huidige maatschappij. Veel onderdrukte vrouwen hebben nog steeds niet dezelfde rechten, worden uitgehuwelijkt op kinderleeftijd, mogen niet naar school en worden verplicht hun schoonheid te verstoppen. Hun waardigheid wordt gekraakt terwijl zij het nochtans zijn die leven creëren - zoals een kunstenaar zijn werk creëert, aldus Niña.

Vastberaden tracht het kunstcentrum met zijn hele team en de kunstenaar met prachtige kunst bij te dragen aan een nieuwe wereld waar vrouw en man evenwaardig zijn. Kunst die u misschien ooit mee naar huis neemt.

Overweeg dus een bezoek aan kunstcentrum Art Center HOres en MOdus 8 van Niña Van den Bosch, u kunt er de verschillende kunstwerken bewonderen en info krijgen over de volgende tentoonstellingen die het centrum organiseert.

Niña en haar team staan altijd klaar om u op een gastvrije manier te ontvangen en omstandig te informeren over de verschillende kunstwerken.


Bedrijfsgegevens